Computeronderwijs

Computers zijn niet meer weg te denken uit ons onderwijs. Wij gebruiken computers in alle groepen als ondersteuning voor ons onderwijs. In de groepen 1 t/m 8 werken we met digitale borden. Deze digitale schoolborden worden zoveel mogelijk benut ten bate van het onderwijsproces. Software die bij de methodes wordt geleverd wordt gebruikt tijdens de lessen. In elke klas staan één of meer computers waar kinderen aan kunnen werken. Daarnaast hebben wij vanaf het schooljaar 2017/2018 voor ieder kind vanaf groep 4 een chromebook. De groepen 1 en 2 werken met een 20-tal iPads en groep 3 kan gebruik maken van zowel de iPads als de chromebooks. Deze iPads en de chromebooks worden ter ondersteuning van de lessen ingezet.

Media-wijsheid

In het dagelijks leven komen de leerlingen steeds meer in contact met ICT-toepassingen. Naast de computer krijgen telefoons, iPads, chromebooks en social media steeds meer aandacht van onze leerlingen. Door aandacht te besteden aan bewust, veilig en positief gebruik van digitale media, worden onze leerlingen mediawijs.